Wie Haven van Ouistreham Riva-Bella zegt, zegt Vismarkt! Deze beroemde markt in de Haven van Ouistreham is dagelijks de vaste ontmoetingsplek voor vissers en liefhebbers van verse vis.

De terugkomst van de trawlers

Bateau de pêche dans le port de Ouistreham
Haven van Ouistreham – ©Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

In de vishal in de Haven van Ouistreham staan iedere ochtend van 8u tot 13u 24 vissers. Ongeveer 7 trawlers verkopen hun eigen vangst. De certificerende instellingen worden op iedere kraam aangegeven. Mocht u een ochtendmens zijn, dan moet u absoluut vanaf 7 uur de terugkomst van de trawlers meemaken, met hun netten vol vis en zeevruchten. En anders zullen de zeemeeuwen pakken wat ze pakken kunnen!

De sterren van de Vismarkt

Wat heerlijk om met een koelbox, of gewoon een mand te komen, en deze te vullen met zeevruchten en vis uit de streek. Op de Vismarkt van Ouistreham vinden we de sint-jakobsschelp, die we van oktober tot mei op vele verschillende manieren bereiden. Er zijn Normandische oesters, garnalen, spinkrabben, zeebaarzen en mosselen en nog vele andere soorten!

Een typisch kader en sfeer

Des produits frais et de saison au marché aux poissons de Ouistreham
©Caen la mer Tourisme / Fabien Mahaut

De hal waarin de Vismarkt gehouden wordt, en waarvan het dak een golf voorstelt, is gebouwd in 1992. Dit is het resultaat van het project van de beroemde architect Bienvenu.

De sfeer is er gezellig, bijna vertrouwd want vissers en bezoekers zien elkaar iedere morgen. We horen de vissers schreeuwen, maar laat u zich niet afschrikken; iedere visser zal u hartelijk ontvangen, en het beste advies geven!

WIJ HOUDEN VAN

  • De bouwstijl van de hal, in de vorm van een golf
  • De aankomst van de trawlers in de haven
  • De kramen gevuld met sint-jakobsschelpen