In de haven van Ouistreham vindt u ook een vismarkt, een vuurtoren die een van de mooiste uitzichten op zee biedt en nachtelijke wandelingen. Kom en ontmoet deze plek die nooit slaapt!

De vismarkt: een must in Ouistreham

Des produits frais et de saison au marché aux poissons de Ouistreham

Ga naar de haven van Ouistreham en zijn vismarkt, rechtstreeks van de nachtvisserij. Het is meer dan een instituut in Ouistreham, het is de plaats waar alle inwoners elkaar ontmoeten. Vanaf 8 uur ’s morgens verkopen niet minder dan 7 trawlers hun eigen vangst aan de inwoners met hun koelboxen. Vis, schaaldieren en zeevruchten, elk seizoen heeft zijn ster. Van oktober tot mei mag u de beroemde Sint-Jacobsschelp van Ouistreham niet missen, die naar men zegt een van de beste is. De eersten die aankomen, worden het best bediend! Maar voor de slimmeriken is het altijd mogelijk om aan het eind van de markt om 12.30 uur kleine prijsjes te bedingen!

Bezoek aan de vuurtoren van Ouistreham: de bewaker van het estuarium van de Orne

Op enkele meters van de vismarkt gaat u op weg naar de rood-witte wachter van de stad: de vuurtoren van Ouistreham! Haal diep adem en beklim de 171 wenteltrappen. De inspanning is de moeite waard! Op een hoogte van 38 meter heeft u een onbeperkt uitzicht van 360° over de stad en de horizon zo ver het oog reikt. Het is tijd om de panoramamodus op uw smartphone te activeren… Vergeet niet dat de schepen op zee u van op 16 zeemijlen afstand kunnen zien! U zult zeker de Mont Saint Michel zien of de Normandie, de Brittany Ferries die Ouistreham Riva-Bella verbinden met Portsmouth in het zuiden van Engeland. Ga dan terug naar beneden om de Pointe du Siège en het estuarium van de Orne te ontdekken, via het strand, de duinen en de zoutmoerassen om de fauna en flora te observeren met bijna 280 vogelsoorten.

Phare de Ouistreham, vue sur l'estuaire de l'Orne
Phare de Ouistreham, vue sur l’estuaire de l’Orne – ©Caen la mer Tourisme / M. Dehaye

Wandel rond de jachthaven

Voor een ontspannende wandeling is de jachthaven de ideale plek! In het uitzonderlijke kader van de Baai van Orne, tussen het kanaal dat Caen met de zee verbindt en de Pointe du Siège, waagt u zich op de kleine pontons. U zult tot 650 boten van hier en elders ontdekken! Voor degenen die het estuarium van de Orne op een andere manier willen bezoeken en op zee willen varen, is het mogelijk een boot voor een dag te huren of gebruik te maken van nautische activiteiten.

Op weg naar Engeland vanaf het Gare Maritime

Wist u dat u vanuit Ouistreham Riva-Bella slechts 5 uur met de boot van Portsmouth verwijderd bent? Brittany Ferries biedt tot 3 afvaarten per dag naar het zuiden van Engeland. Bioscopen, restaurant, disco in het seizoen, winkels, speelzaal… Of u nu aan boord gaat van de Normandie of de Mont Saint-Michel, de schepen van Brittany Ferries bieden vele activiteiten aan boord!

Ferry Brittany Ferries
©Brittany Ferries