Wat ons betreft is de Saint-Sauveur markt een van de belangrijkste markten van de week. Behalve verse streekproducten, kunnen hier ook enkele juweeltjes op kop getikt worden bij de antiekkramen. Iedere vrijdag gaan we met ons mandje de kramen af op Place Saint-Sauveur, door de straten rue Pémagnie en les Fossées Saint-Julien op zoek naar de beste koopjes. Gaat u met ons mee?

Verse streekproducten

In Caen hebben we het geluk de zee binnen handbereik, en goedgevulde marktkramen te hebben. Wat vis en schaaldieren betreft, twijfelen we tussen spinkrabben, sint-jakobsschelpen, of een zeebaars van de nachtvangst die net bij de Vissershaven van Ouistreham aangekomen is…

Marché Saint Sauveur de Caen
Saint Sauveur Markt – ©Caen la mer Tourisme / Pauline et Mehdi Photographie

Als we verder over de markt gaan, komen we de groente- en fruitkramen tegen. Vele groente- en fruittelers uit de streek komen hier om hun productie van de week te verkopen. Hun kramen zijn zeer kleurrijk, en de rijpe tomaten en aardbeien lonken… En geven ons inspiratie van de lunch!

Marché Saint Sauveur de Caen
Saint Sauveur Markt – ©Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

Nog wat verder doen de Normandische kazen ons het water in de mond lopen. We hebben trouwens voor bij de lunch gekozen voor een crottin geitenkaasje van een plaatselijke boerderij!

Maar we kunnen natuurlijk niet weggaan zonder onze favoriete chocoladesoesjes! De goede voornemens bewaren we wel voor morgen.

WIJ HOUDEN VAN

  • De sfeer van de markt op een van de mooiste pleinen van de stad
  • De streekproducten die de kramen vullen
  • Alvorens te vertrekken, nog even een kopje koffie drinken op Place Saint-Sauveur.

Op Weg