Ontdek elke dag van de week kleurrijke markten met een gezellige sfeer. Levensgenieters zullen de specialiteiten van Normandië en de versheid van het fruit en de groenten, vis en zeevruchten weten te waarderen.

Lokale markten

Van dinsdag tot zondag kunt u op de markten van Caen la Mer lokale producenten en kwaliteitsproducten vinden.

Dinsdag: Rue de Bayeux en de wijk Grâce de Dieu (Place du Commerce) in Caen en Ouistreham.

Woensdag: in Caen Boulevard Leroy, Quartier Calvaire Saint-Pierre (rue de la Défense-Passive) en Quartier Venoix (avenue Charlemagne), in Ouistreham en in Thaon.

Donderdag: in Caen Quartier de La Guérinière (place de la Liberté) en Quartier du Chemin-Vert (avenue du président Coty).

Vrijdag: in Caen Place Saint-Sauveur, in Troarn en in Ouistreham.

Zaterdag: in Caen Boulevard Leroy, Quartier de la Pierre-Heuzé (place Champlain) en in Ouistreham.

Zondagen: in Caen Saint-Pierre (jachthaven) en in Ouistreham (van april tot november).

Marchés de Caen la Mer
Markt van Caen – ©Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

Typische markten

De vismarkt van Ouistreham

Ontdek de bijzondere sfeer van de vismarkt van Ouistreham. Elke ochtend zijn er vissers en visverkopers in de markthal aanwezig om u de verse vangst van de nacht aan te bieden: makreel, zeebaars, tong maar ook garnalen, mosselen, kokkels en mosselen! Genoeg om een goede maaltijd te bereiden direct uit zee en 100% lokaal!

Marché aux poissons de Ouistreham
De vismarkt van Ouistreham – ©Caen la mer Tourisme / les Conteurs

De Saint Sauveur markt in Caen

Slenter met uw rieten mand onder de arm over de typische Saint-Sauveur markt in Caen. Het is op het oudste plein van de stad dat deze niet te missen markt elke vrijdagochtend plaatsvindt. Naast verse en lokale producten kunnen koopjesjagers hun geluk vinden bij de kraampjes van handelaren in tweedehands goederen. Ga niet weg zonder een bezoek aan de kaasmakers die u de beroemde Normandische kazen laten ontdekken: Camembert, Pont-L’Evêque, Livarot en Neufchâtel!

Marché Saint Sauveur de Caen
Saint Sauveur markt in Caen ©Caen la mer Tourisme / Pauline et Mehdi Photographie

De niet te missen zondagsmarkt

De belangrijkste markt in de streek is de markt die op zondagochtend in de haven van Caen wordt gehouden. Langs de kade van het bassin Saint-Pierre vindt u handelaars in streekproducten, ambachtslieden maar ook seizoenskleding en andere snuisterijen.

Voor een beetje honger vindt u afhaalkraampjes van over de hele wereld! Dus je hebt liever couscous, Chinese noedels of pannenkoeken?

Le marché du dimanche matin à Caen
Zondagsmarkt in Caen ©Pauline & Mehdi Photographie

Wek uw smaakpapillen op de markten van Caen la mer