Op een steenworp afstand van de haven van Ouistreham Riva-Bella, laten we gaan voor een 100% natuurlijke escapade! In het hart van een beschermd gebied en een echt vogelreservaat, gaat u naar de Pointe du Siège en de monding van de Orne!

Een natuurspektakel op de Pointe du Siège in Ouistreham

Tijdens uw bezoek aan Ouistreham Riva-Bella is een bezoek aan de Pointe du Siège en het estuarium van de Orne een must voor natuurliefhebbers! Het samenkomen van het zoete water van de Orne en het zoute water van het Kanaal heeft een uniek landschap gecreëerd: duinen, vogelbanken, moerassen, zandige vooroever, slikken, zilte weiden en bossen… het is gemakkelijk te begrijpen waarom het estuarium van de Orne bekend staat als het grootste natuurgebied van Calvados. De Pointe du Siège en zijn 1500 meter fijn zand zijn geclassificeerd Natura 2000!

Een onvergelijkbare biodiversiteit met meer dan 280 migrerende soorten

Het estuarium van de Orne is een favoriete plek voor trekvogels. Belon Shelducks, Ringhals Plevieren, Rietzangers, Fluiters en zelfs zeehonden: neem de tijd om de honderden wilde soorten die hier leven te observeren! Voor een bevoorrechte ontmoeting met de bewoners van de site, klimt u naar het observatorium aan het eind van de Pointe du Siège. Op 7 meter hoogte, vergeet uw verrekijker niet om hun vlucht te bewonderen! U zult zeer verschillende soorten tegenkomen, afhankelijk van de getijden en de seizoenen. Vergeet niet om onderweg naar beneden te kijken om een groot aantal planten, paddenstoelen, reptielen, amfibieën, schelp- en schaaldieren te bewonderen!

Famille à la Pointe du Siège à Ouistreham
La Pointe du Siège à Ouistreham ©Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

Op zoek naar een ongewoon bezoek?

Te voet, per boot, per fiets of zelfs te paard kunt u het estuarium van de Orne vanuit verschillende hoeken ontdekken. Vanaf het strand van Ouistreham in de richting van de Pointe du Siège kunt u met een zeekajak een tocht maken door de riviermonding. U zult zeker te voet modderwormenverzamelaars en vissers tegenkomen! Als u omhoog kijkt, ziet u de vuurtoren van Ouistreham, die al sinds 1903 de monding bewaakt! Wie graag wandelt, kan de groene weg richting Caen nemen en stoppen bij de Pegasusbrug, de toegangspoort tot Sallenelles en Merville-Franceville. De nieuwsgierigen kunnen terecht bij het Maison de la Nature et de l’Estuaire, dat al uw vragen over de rijkdom van het gebied zal beantwoorden.