Kleine vissershuisjes, grote villa’s, casino’s…

De badplaatsen van de Côte de Nacre zijn echte paradijsjes voor liefhebbers van watersport en natuuractiviteiten!

Neem de sprong in Ouistreham Riva-Bella!

Ga naar het strand van Ouistreham Riva-Bella gelegen naast de haven van Ouistreham! Het strand is geklasseerd als een 3-sterren Nautisch Resort en het is niet moeilijk te begrijpen waarom het bekend staat als de Parel van de Côte de Nacre! Voor de liefhebbers van watersporten zit Riva-Bella op de eerste rij voor unieke ervaringen! Kajak, stand up paddle board, strandzeilboot, jetski, rubberboot of catamaran… Een breed scala aan activiteiten om van te genieten op zee, in de monding van de Orne of op het kanaal.

Op zoek naar een ontspannend moment?

Neem een duik in de zeelucht op het 3 km lange fijne zand van Ouistreham Riva-Bella! Kleine zwemmers, geen paniek; de zachte helling maakt veilig zwemmen mogelijk.

Neem tijdens de vloed de tijd om het veranderende landschap te observeren.
U zult zeker de duinen zien die de stad van het strand scheiden en het moeras van Colleville-Ouistreham bij het strand van Colleville-Montgomery!

Midden in de natuur in Colleville-Montgomery en Hermanville-sur-mer

De groene badplaats Colleville-Montgomery en de badplaats Hermanville-sur-mer zijn een must voor natuurliefhebbers! Tussen de grote pittoreske villa’s van het Second Empire en de ongerepte en beschermde natuur, neem uw fototoestel mee naar Colleville-Montgomery. Een resort met zowel de Blauwe Vlag als het Green Resort label. Op zijn natuurlijke duin tegenover de woonwijk van de zeedijk, ontdekt u een echte natuurlijke schat!

Zeevogels, vele plantensoorten en schelpen, dit is de ideale plek voor een gezinsuitstapje!

Wandelliefhebbers kunnen ook het pelgrimspad nemen door het stadje en het bos van Caprice! Als u de dijk opgaat, met uw rug naar de zee, mag u het monument ter ere van het 1e bataljon marinierscommando’s van commandant Kieffer niet missen. Stop ook voor het standbeeld van Bill Millin die doedelzak speelt terwijl zijn commando’s op 6 juni 1944 op ditzelfde strand landden. s Ochtends of ’s avonds, u zult een ander landschap ontdekken al naar gelang de getijden!

Voor een 100% natuurlijke wandeling gaat u naar het strand van Hermanville-sur-mer.

Op 1800 meter vindt u nautische activiteiten aan de ene kant en architecturale schatten en pittoreske gebouwen aan de andere. Een (bijna) verplichte stop voor de “Bluette”, de beroemdste villa van Hermanville. De villa, gebouwd door de architect Guimard en bedekt met materialen uit de zee, staat op de lijst van historische monumenten. Een goede reden om even stil te staan bij de architectuur en de bijzondere rondingen!

Een moment van ontspanning in Lion-sur-mer

Waarom neemt u niet een ontspannende pauze op het strand in het centrum van de stad? Lion-sur-mer is de plaats bij uitstek voor een wandeling met het gezin of om kennis te maken met de plaatselijke bevolking die te voet vist bij eb. Op het strand staan verschillende badhutten die doen denken aan die van Ouistreham Riva-Bella en maken de charme van de kust!

Als u op zoek bent naar uw souvenirfoto, biedt Lion-sur-mer een uitzonderlijk uitzicht op de kliffen van Confessionnaux, een uniek natuurgebied gelegen ten westen van het strand!

Vergeet niet om voor uw wandeling de getijden te controleren, want het strand verdwijnt met de getijden.