U bent op zoek naar een origineel uitstapje voor jong en oud? Volg ons maar… we nemen u mee naar de Vuurtoren van Ouistreham, de enigste in Calvados die nog bezocht kan worden.

De beklimming van de wit en rode vuurtoren

Dat is op een hoogte van 38 meter; dus voor de klim diep adem halen… en daar gaan we dan! De 171 treden van de wenteltrap kunnen eenvoudig genomen worden, en geven de indruk de vaste grond te verlaten, zelfs al voordat u bovenaan gekomen bent. Geleidelijk verbleekt het licht; 2 of 3 raampjes geven u tijdens de tocht naar boven een idee van hoever u erin zit, en moedigen aan om door te gaan…

De ultieme beloning: een adembenemend 360° uitzicht op de stad

En als u dan eindelijk boven bent, maakt het kunstlicht plaats voor iets oogverblindend, die door de glazen kap van dit prachtige bouwwerk komt…

Nog een laatste inspanning: bukken om door het poortje te kunnen die toegang verschaft tot het ronde platform, en vooral tot de absolute beloning: een adembenemend 360° uitzicht op de stad.

In het oosten, het prachtige natuurreservaat “Pointe du Siège“, in het hart van de monding van de Orne. Dit is een rustgevend gebied dat natuurliefhebbers zeker zal trekken!

In het westen, de badplaats Ouistreham Riva-Bella, in het zuiden, het gehucht Ouistreham, historisch hart van het stadje.

De afdaling gaat sneller, zou u zeggen? Ongetwijfeld… Maar nog onder de indruk van wat u zojuist heeft mogen meemaken… is voorzichtigheid geboden!

En… we bewonderen ook de lens van Fresnel!!

Phare de Ouistreham

Vergeet natuurlijk niet de “lens van Fresnel” te bekijken, dit vreemde instrument die het de Vuurtoren mogelijk maakt zijn lichtbundels te weerkaatsen. Hoe kan iemand nu niet gecharmeerd raken van zoveel verscheidenheid?

Praktische Informatie

Alleen in juli en augustus, op zaterdagen en zondagen
Uurregeling: van 14.30 uur tot 18.00 uur
Prijzen: 3 € per volwassene, 1 € 50 voor kinderen tot 12 jaar, gratis voor kinderen tot 3 jaar.
Rondleidingen mogelijk tijdens schoolvakanties, €3,50

Wij houden van

  • Het schitterende panoramische 360° uitzicht vanaf de vuurtoren
  • De lens van Fresnel, Normandische uitvinder
  • Het ideale uitzichtpunt om de boten en ferries te observeren