In “Pointe du Siège” bij Ouistreham genieten we van de ongerepte natuur

Een ongerepte en geheimzinnige locatie

Pointe du siège à Ouistreham

Misschien kent u het lange strand van Ouistreham in Normandië, en de bergjes die getuigen van de passie van kleine zeeliefhebbers voor zandkastelen in alle soorten en maten. Maar u heeft waarschijnlijk geen idee dat, slechts enkele meters hier vandaan, in Pointe du Siège, ditzelfde strand een heel ander gezicht heeft, en u zich midden in een natuurgebied bevindt. Laat u leiden door dit ongerepte en mysterieuze gebied.

Tussen duinen en kwelders

Phare de Ouistreham

Ik ga regelmatig de sluizen door, na genoten te hebben van de bijzondere sfeer die de haven uitstraalt met de boten, vissers, verkoop van verse vis, restaurants en nieuwsgierige bezoekers. Ik loop een stukje en ga de natuur in, naar het hart van Pointe du Siège.

De strook zand van dit gebied, beschermd door het nationaal bureau voor kustbescherming (Conservatoire du Littoral) wordt gewiegd door de rustige golven, en bezit een rijke flora en fauna. Hier kunt u dan ook enkele plevieren, en andere strandbeestjes tegenkomen. Als u wat meer naar het zuiden loopt, kunt u even bijkomen op de paden, tussen de duinen en kwelders. Hier hebben we als enig gezelschap de vogels en konijnen, die volop profiteren van een grenzeloos speelterrein.

Observeer de monding van Orne

Ik kom vaak opmerkelijke plantensoorten tegen bij een verborgen vijvertje, hoog in de bomen gelegen nestjes; ik krijg dan het gevoel de geheimpjes van Pointe du Siège te ontdekken. Ik raad u aan de tijd, en vooral wat hoogte te nemen voor de observatietoren, gehuld in beplanting, en het schitterende uitzicht op de monding van de Orne, en de baai van Sallenelles te bewonderen. U zult, net als ik al heel lang, veel respect krijgen voor Moeder Natuur.

Wij houden van

  • De ongerepte natuur in Pointe du Siège
  • Het panoramisch uitzicht vanaf de observatietoren

Op weg

  • De observatietoren
  • De flora en fauna
  • De vissersboten in de Haven van Ouistreham