Carte blanche à Antoine Cardi | Le Château en chantier

In het kader van het programma Château en chantier heeft de stad Caen fotograaf Antoine Cardi carte blanche gegeven om de bouwplaats van het kasteel in beeld te brengen.
Door middel van twaalf foto's op groot formaat die in de Salle de l'Echiquier worden gepresenteerd, speelt de kunstenaar met het contrast tussen de duurzaamheid van het historische erfgoed en de bewegende, chaotische ruimte die door de werken wordt geproduceerd.
Antoine Cardi is opgeleid als historicus. Na een aantal jaren gewijd te hebben aan onderwijs en onderzoek, ging hij in 2008 professioneel aan de slag als fotograaf.
Zijn fotografische praktijk, gebaseerd op een documentaire benadering, richt zich op het beschrijven en vastleggen van de 'werkelijkheid'. In zijn werk is hij onder andere geïnteresseerd in de tijdsdimensie van plaatsen en hun transformatie. Door te focussen op alledaagse, alledaagse elementen (ruimtes, objecten, enz.) die een tijdperk, een plaats en de toestand van een samenleving weerspiegelen, stelt hij onze relatie met het verleden in vraag, tussen geschiedenis (een geobjectiveerd verleden) en herinnering (een gesubjectiveerd verleden).
Antoine Cardi zal aanwezig zijn in het hart van de tentoonstelling op 13 april en 4 mei 2024 van 14u tot 16u, een ideale gelegenheid om met hem te praten over zijn werk en zijn ervaring van de site.

Datum

Van zaterdag 10 februari naar zondag 09 juni
Maandag Open
Dinsdag Open
Woensdag Open
Donderdag Open
Vrijdag Open
Zaterdag Open
Zondag Open