Kom naar Caen la mer

Met de trein

• SNCF treinstation van Caen: verbinding Parijs Saint-Lazare/Caen in 2u (lijn Parijs /Cherbourg).

Tél. : 36 35 (0.34€/min) of sncf-connect.com

Met de bus vanaf het SNCF-station naar het centrum van Caen: lijnen T1, T2 en T3

Met het vliegtuig

• Luchthaven Caen-Carpiquet (op 9 km van het centrum van Caen) – Meer dan 30 nationale en internationale bestemmingen via Lyon of rechtstreeks naar Bordeaux, Toulouse, Nantes, of Brest het hele jaar door. Van april tot oktober: Ajaccio, Bastia, Figari, Nice en Marseille.

Tél. : +33 (0)2 31 71 20 10 of https://caen-airport.com/

Met de bus vanaf de luchthaven naar het centrum van Caen: Lijn 3

Met de bus

• FLIXBUS en OUIBUS : dagelijkse dienst vanuit Parijs en de grote steden van Frankrijk naar Caen en Ouistreham Riva-Bella.

Met de veerboot

• BRITTANY FERRIES : Ouistreham-Portsmouth verbinding. Transfer naar Londen. Informatie en reserveringen: Tel: (0)825 828 828 (0,15€ TTC/min + kosten van een gesprek)– www.brittany-ferries.co.uk/

Verbinding Caen – Ouistreham met de bus: lijn 12, express 12 en “gare maritime express

Welk vervoer kan ik in Caen la mer kiezen ?

Twisto, het netwerk van de stedelijke gemeenschap van Caen la mer

De tramlijn bestaat uit 3 lijnen T1, T2, T3 die 36 stations met elkaar verbinden:

T1 : HEROUVILLE • Saint-Clair > IFS •Jean Vilar

T2 : CAEN • Campus 2 > CAEN • Presqu’île

T3 : CAEN • Château-Quatrans > FLEURY • Collège Hawking

De bus

 • Lijn 22 verbindt Caen met de zee van maandag tot zaterdag met Hermanville-sur-mer en Lion-sur-mer. – Lijn 12 en Lijn 12 Express verbinden Caen met de zee met dagelijkse diensten van Caen naar Ouistreham, Colleville-Montgomery, Hermanville-sur-mer en Lion-sur-mer.
 • De Gare Maritime Express-lijn verbindt het SNCF-station van Caen met het maritieme station van Ouistreham in 30 minuten.
 • Lijn 2 verbindt het stadscentrum met het Memorial van Caen en rondlijn 6 met het SNCF-station.
 • Naast het busnetwerk rijdt er van maandag tot zaterdag tussen 7.30 en 20.00 uur elke 15 minuten een gratis elektrische pendelbus naar het stadscentrum. Zwaai naar de chauffeur om in te stappen (alleen in voetgangersgebieden)! Om in real time de positie van de shuttle te kennen, download de Zenbus applicatie.

Meer info op www.twisto.fr

Nomad Car 14

Het Normandische busnetwerk om uw mobiliteit te vergemakkelijken.

De lijn n°74 bedient de hele Côte de Nacre en een deel van de landingsstranden van D-Day in juli en augustus.

Tel: 09 70 83 00 14 (prijs van een lokaal gesprek vanaf een vaste lijn) – https://www.nomadcar14.fr/fr/

Met de taxi of VTC

De lijst van particuliere vervoerders vindt u op de pagina Vervoer

Parkeren

P+R’S in Caen

Met uw vervoersbewijs parkeert u gratis op de Park and Ride parkeerplaatsen. Ze liggen op minder dan 15 minuten van het stadscentrum en bieden directe toegang tot bussen. Ze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week open.

 • Parkeren CAEN Côte de Nacre (350 parkeerplaatsen)
  • Gelegen aan de boulevard Becquerel in Caen. Om naar het stadscentrum te gaan: Lijn T1 richting Jean Vilar.
 • Parkeren IFS Jean Vilar (90 parkeerplaatsen)
  • Gelegen Avenue Jean Vilar, naast de IFS Jean Vilar bushalte, in Ifs. Om in het centrum te komen: Lijn T1 richting Hérouville Saint Clair.
 • Parkeren Parc des Expositions
  • Gevestigd op 3 rue Joseph Philippon in Caen. Op deze parkeerplaats kunt u de gratis elektrische pendelbus nemen die van maandag tot zaterdag het stadscentrum van Caen aandoet.

Gratis parkeren in Caen van 19.00 uur (17.00 uur op donderdag) tot 9.30 uur de volgende dag, en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur, op zondag en op feestdagen.

Gratis parkeren in Caen op zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur op de parkings van het stadhuis en Guillouard.

Gratis parkeren of parkeren in de blauwe zone in Ouistreham, behalve op het Alfred Thomas-plein (Casino), de boulevard en het de Gaulle-plein (haven).

Gratis parkeren voor de stranden van Lion-sur-mer, Hermanville-sur-mer en Colleville-Montgomery.

Parkeren voor bussen: zie de pagina Praktische informatie voor groepen.

Laadstations voor elektrische voertuigen

Het is mogelijk om uw elektrische voertuigen op te laden dankzij de vele oplaadpunten in Caen la mer:

 • De openbare oplaadstations van MobiSDEC zijn beschikbaar voor abonnees en mobiele gebruikers. Occasionele gebruikers kunnen hun voertuigen opladen met een kredietkaart of een QR-code. Bij één station kunnen twee voertuigen tegelijk worden opgeladen. Meer informatie over de werking van de oplaadpunten is beschikbaar op mobisdec.fr.
 • Sommige leden van het Bureau voor Toerisme en Congressen van Caen la Mer bieden hun klanten ook de mogelijkheid om hun elektrische voertuigen op te laden. De gebruiksvoorwaarden zijn specifiek voor elk lid.

Auto delen en Waze applicatie

Autodelen in Caen la mer

Twisto, in samenwerking met Renault Mobility, biedt deelauto’s te huur aan per uur of per dag. In totaal zijn er een dozijn voertuigen beschikbaar in Caen en Hérouville Saint-Clair.

De Waze applicatie om in Caen la mer te komen

Twisto heeft de handen in elkaar geslagen met de beroemde GPS navigatie applicatie Waze om u rond te leiden in Caen la mer. Naast de gebruikelijke begeleidingsinformatie zullen de wegen die tijdens de tramwerken geblokkeerd zijn, in de toepassing worden geïntegreerd.

Fietsen in Caen la mer

Géovélo

De applicatie Géovélo helpt u de meest geschikte routes te vinden om door Caen la mer te fietsen. De site past zich aan uw profiel aan en geeft voorrang aan fietspaden, fietsstroken en verkeersluwe straten. Beschikbaar op Android en IOS en op de website geovelo.fr.

Vélolib en Véloloc van Twisto

Vélolib biedt u gedeelde fietsen in zelfbediening, beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je kunt een fiets ophalen bij het ene station en inleveren bij het andere. U kunt ze huren met een abonnement of af en toe met uw creditcard.
Bij Véloloc kunt u fietsen huren voor een langere periode.

Vélolibs en Vélolocs fietsen zijn beschikbaar met of zonder elektrische ondersteuning.

Fietsparkeren

De ondergrondse parkeergarages in het centrum van Caen bieden 82 parkeerplaatsen en 6 oppompstations voor fietsers. Bovendien zijn er 8 fietsenstallingen beschikbaar (Courtonne, Saint-Jean, SNCF-station, Nautisch Stadion, Groene Weg, Rechteroever, Presqu’île, Conservatorium) en 4 beveiligde Vélopark Twisto stallingen (Theater, Station, Quatrans en Fossés Saint-Julien).