Het is algemeen bekend dat de stranden van de Côte de Nacre ideaal zijn voor watersportactiviteiten. En strandzeilen is de grote ster van onze stranden in Normandië geworden!
Om te kitesurfen, surfen, windsurfen, vliegeren, stand up paddle of strandzeilen in Normandië… Ouistreham Riva-Bella en de badplaatsen van Caen la mer hebben veel plekjes om u te plezieren. En voor de amateurs, mis de grote nautische evenementen in Normandië niet!

Nautische activiteiten

Zeilen op een zandjacht in Normandië

Vanaf de eerste ochtendsessie krijgen de stranden van Ouistreham Riva-Bella, Lion sur mer, Hermanville sur mer en Colleville-Montgomery kleur. Rood, geel, wit, blauw, dat zijn de kleuren van de praalwagens die langs het strand lopen en die u zult zien! Wil je het proberen? De instructeurs van de strandzeilclubs van Ouistreham Riva-Bella en Hermanville-sur-mer kunnen u helpen!

Vissen te voet

Als het eb is, is het tijd om schelpdieren te vangen op het strand. Bij vloed kunt u op de rotsen vissen naar mosselen en oesters, of in het zand naar kokkels. Vergeet niet een visliniaal mee te nemen, verkrijgbaar bij het toeristenbureau, om de grootte van de soorten, de geoogste hoeveelheden, de goede periodes en de plaatsen van toegestane visvangst te respecteren.

Plezier op het strand

Spelen, zwemmen onder toezicht, zandkastelen, springkussens en trampolines – de strandfaciliteiten zijn vaak het hoogtepunt voor kinderen! Er zijn ook wateractiviteiten, sporten zoals tennis of rolschaatsen en programma’s voor tieners.

Nautische evenementen in Normandië, een evenement dat u niet mag missen

De Normandie Channel Race in Caen

Le port de plaisance et ses bateaux - Ouistreham
Normandy Channel Race

Elk jaar in mei is het in Caen dat de liefhebbers van nautische races het vertrek van de Class40 zeilboten voor de Normandie Channel Race kunnen waarderen. Zij moeten ongeveer 1000 mijl afleggen langs de Normandische, Engelse en Ierse kust in minder dan een week! In een feestelijke sfeer zal het Normandische Race Village op de Quai Vendeuvre in Caen leven op het ritme van de race. Een hele week op het programma: waterdopen, kennismaking met watersporten en tal van andere activiteiten.