Watersporten, wandelingen langs de zee of zeevruchten proeven, de badplaatsen van de Côte de Nacre bieden een kleurrijk programma voor een geslaagde vakantie in Caen la mer!

Probeer eens te vissen aan de kust

Probeer de expeditie van het vissen te voet bij eb. U zult er vaste vissers tegenkomen die u tips zullen geven om succesvol te vissen! Natuurliefhebbers maken van de gelegenheid gebruik om een lange wandeling te maken naar de monding van de Orne en de Pointe du Siège. U zult een groot aantal migrerende soorten tegenkomen. Beklim de 171 treden van de vuurtoren van Ouistreham: een adembenemend uitzicht over het hele estuarium van de Orne is gegarandeerd!

Sortie pêche à pied à Caen la mer
Sortie pêche à pied ©Caen la mer Tourisme / Alix Jonet

Flaneren aan de Côte de Nacre

Voor wie in alle rust van de zeelucht wil genieten, is er niets beters dan zijn handdoekje uit te spreiden op de fijne zandstranden van Caen-la-mer. Zandtaartjes voor sommigen en luieren op het strand voor anderen. Een tijd waarin je het gevoel hebt dat je op vakantie bent! Neem ook de tijd om langs de lange stranden te wandelen en stop voor de beroemde badhuisjes, symbolen van de stranden van de Côte de Nacre. Voor een moment van welzijn: ga naar de Thalasso in Ouistreham! In het Thalazur Thalassotherapiecentrum tegenover de zee wacht u een ultra-ontspannend programma: massage, balneotherapie, sauna, hammam, zeewaterzwembad… Wat wilt u nog meer?

Trakteer uzelf op onze gastronomische adressen

De feestdagen zijn ook een gelegenheid om te smullen van gastronomische adresjes! En er valt niet te ontkomen aan de traditionele snacks van wafels, ijs of gebak. Of u nu op zoek bent naar zeevruchten, Normandische specialiteiten of tapas op zonnige terrassen, u vindt vele bars en restaurants aan de kust. De kans om een goede maaltijd te delen met je voeten bijna in het water!

Een weekend aan zee is ook de gelegenheid om te genieten van een bord oesters en een goed glas witte wijn!