Van  1 jun op 16 jun 2024

Normandië viert de verjaardag van de landing op D-Day met een programma van activiteiten, herdenkingen en evenementen. Neem deel aan deze herdenkingsdienst en eer de herinnering aan de soldaten die in juni 1944 op de stranden landden.

Kom in 2024 naar de 80ste verjaardag van D-Day !

De musea en sites van de landingsstranden van D-Day en van de Tweede Wereldoorlog hebben hun krachten gebundeld met de bureaus voor toerisme van de regio om een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma voor te bereiden.

U vindt er rondleidingen, vuurwerk, wandelingen in de voetsporen van de geallieerden en parachutesprongen in klederdracht. Ook historische re-enactments, optochten met historische voertuigen, tentoonstellingen en concerten staan op uw checklist.

Normandië is getransformeerd, de huizen zijn versierd met Franse, Britse, Amerikaanse en Canadese vlaggen. In de maanden mei en juni heerst er een bijzondere sfeer die u niet mag missen. De week van 6 juni 1944 is natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. Dus kom en doe mee om de herinnering levend te houden en onze plicht tot herinnering.

Jeep Américaine durant un défilé de véhicules de la Seconde Guerre Mondiale
Parade van militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog in Caen la mer tijdens de festiviteiten voor de verjaardag van de landing in Normandië © Caen la mer/Pauline & Mehdi Photographie