CAEN

Caen accueille la flamme olympique !

Op 30 mei 2024 zal de Olympische vlam door zeven gebieden van het departement Calvados trekken. Het zal over zee aankomen op Omaha Beach en zijn reis in Calvados beëindigen in Caen, de laatste halte op zijn reis.
De fakkelestafette in Caen zal ongeveer 8 kilometer afleggen en langs de volgende locaties komen:Maison départementale des sports (opening begin 2024) en Stade Prestavoine in Hérouville-Saint-ClairAbbaye aux DamesAvenue du 6 juinChâteau ducalPlace Saint-SauveurHôtel de Ville.
Parade door de straten van de stad, gratis culturele, sportieve en burgerlijke evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn op de Jean-Marie Louvel esplanade voor het stadhuis... de doorgang van de vlam zal niet alleen een gelegenheid zijn om de sport en de waarden van het Olympisme te vieren, maar ook om het publiek samen te brengen rond een rijk en gevarieerd programma.
De viering omvat natuurlijk een plechtig en symbolisch moment: het aansteken van de vlam door de laatste fakkeldrager van de dag, die zal worden verwelkomd door een 24-koppige erewacht.
Een gedetailleerd programma volgt.

Datum

De donderdag 30 mei
Donderdag Open