Exposition “Panser à toi”

Aurélie Ferruel, geboren in Mamers in 1988, en Florentine Guédon, geboren in Cholet in 1990, beiden afgestudeerd aan de École des Beaux-arts d?Angers, vormen sinds 2010 een artistiek duo.
Hun beeldhouw- en installatiewerk is verbonden met de levende wereld. Legenden, tradities (rituelen, kostuums), de verhalen van de lokale bevolking en lokale knowhow vormen de grondstof voor het werk van deze twee kunstenaars, die beiden een rurale achtergrond hebben en waarvan het onderzoek voorafgaand aan het creëren van hun werk gebaseerd is op een antropologische benadering. De ontmoetingen en gedeelde verhalen die ze verzamelen, evenals de werelden en levensstijlen die ze ontdekken, voeden hun sculpturale en performance creaties.
Door middel van vragen over overdracht, erfenis en familiegeheimen die hun werk op soms tedere, soms grappige en soms harde wijze doorkruisen, wijzen Aurélie Ferruel en Florentine Guédon op de complexiteit en het niet-binaire karakter van de wereld, waarbij ze clichés ongedaan maken zonder te proberen nieuwe clichés te creëren.
Voor L?Artothèque, de hedendaagse kunstruimte van Caen, focust hun werk op de figuren van Alain, de dierenarts, en Bertrand, de dokter, die beiden zorgen voor zielen en lichamen op het platteland
> Opening van de tentoonstelling op zaterdag 2 maart om 16 uur

Datum

Van zaterdag 02 maart naar zaterdag 01 juni
Maandag Open
Dinsdag Open
Woensdag Open
Donderdag Open
Vrijdag Open
Zaterdag Open
Zondag Open