Visite de la Coopérative linière du Nord de Caen – Site de Saint Manvieu Norrey

In het kader van de week van Lin'croyable opent de vlascoöperatie ten noorden van Caen haar deuren voor bezoekers voor een rondleiding in de fabriek Saint Manvieu Norrey. Tijdens deze rondleiding geeft de gids uitleg over de verschillende processen die worden gebruikt bij de behandeling van de grondstof en de ontwikkeling van de producten die eruit voortkomen.
Je leert over het zwingelen van vlas, d.w.z. de mechanische verwerking van de grondstof (vlasstro) tot vlasgaren voor het spinnen, en de extractie van de verschillende delen waaruit een vlasstengel bestaat: de scheven (hout), het zaad, de lange vezels (het edelste product) en de korte vezels.
De hennepteelt, die in de regio sterk in opkomst is en ook in deze fabriek wordt geverfd, komt ook aan bod tijdens het bezoek.
De Lin'croyable week is een programma van bezoeken gericht op de vlasindustrie. Boerderijen, fabrieken en coöperaties zullen hun deuren voor je openen. Lees meer over alle evenementen op de website van het evenement en reserveer online!
Reserveren is verplicht via onze website of bij de balies van het toeristenbureau van Caen la mer. Op de dag van het bezoek kunnen ter plekke geen tickets worden gekocht.

Datum

De dinsdag 21 mei
Dinsdag Open van 14:30 naar 15:45
De vrijdag 24 mei
Vrijdag Open van 14:30 naar 15:45

Tarieven

Tarief Min. Max.
Basistarief 3€

Beschikbaarheid en reservering