Wil je even weg uit de stad? Ga naar de valleien van de Orne en de Mue! Maak u klaar om unieke landschappen te doorkruisen waarin een uitzonderlijk erfgoed is genesteld. Breng je beste wandelschoenen mee en laten we op avontuur gaan. Laten we gaan!

De Ornevallei, een natuurbestemming in Normandië

Een bezoek aan de vallei van de Orne is als het ontdekken van een van de meest emblematische plaatsen in Normandië. Het gebied is een mozaïek van landschappen en een verzameling van zeldzame dier- en plantensoorten en is in 2010 opgenomen in het Europese Natura 2000-netwerk!

Of u nu op eigen houtje gaat of met een gids, u komt door valleien, vochtige weiden, diepe nauwe doorgangen en alluviale bossen.

Om de rivier en zijn geheime landschappen te ontdekken, volgt u de kajakkers. Te voet of met de fiets maakt u een tocht over de groene weg langs de Orne. Sportievelingen kunnen terecht in het bos van Grimbosq, 19 km ten zuiden van Caen. 

Maar u zult ook al het erfgoed van de Ornevallei kunnen ontdekken. Kastelen en landhuizen, dorpen en gehuchten… het is een echt plaatje waar natuur en stenen gebouwen samenleven.

Een wandeling door de tijd in de Mue vallei

In de Mue vallei hebben dorpen die in 1944 bevrijd werden hun buitengewoon erfgoed intact gehouden!

Langs de rivier kunt u de molenroute volgen! Onderweg, vergeet niet om je heen te kijken! Op de rechteroever ziet u diepe grotten die oorspronkelijk oude steengroeven waren. Aan de andere kant van de rivier vindt u washuizen, kapellen en kruisen.

Neem de tijd om het pad te verkennen dat door de Vallée de la Mue slingert. U zult een groot aantal oude herenhuizen, landhuizen en kleine kastelen tegenkomen, omgeven door tuinen en parken. Er wordt gezegd dat de notabelen van Caen deze gebouwen in de 19e eeuw hadden gebouwd om aan de onveiligheid van de stad te ontsnappen.

Kenners zullen de oude kerk van Thaon uit de 6e en 7e eeuw aanbevelen. Stop op de nabijgelegen parkeerplaats, het begin van een aangename, bucolische wandeling door het bos. U zult dit Normandische Romaanse gebouw ontdekken, een van de eerste historische monumenten die in 1840 op de monumentenlijst werd geplaatst!