Als overgangszones tussen land en water zijn moerassen plaatsen waar het wemelt van de bijzondere soorten. Een kans om op avontuur te gaan in deze mysterieuze waterrijke wereld en
en het leven van zijn inwoners beter te begrijpen! Ben je er klaar voor? Trek je laarzen aan!

Het moeras van Colleville-Ouistreham: een avontuur voor jong en oud

Volg de Chemin de la Fontaine vanuit Colleville-Montgomery in de richting van het moeras, op een steenworp afstand van de zee. Tussen moerassige bossen van els, wilg en mirte strekt dit watergebied zich uit over 60 hectare. Genoeg voor een mooie wandeling! Het gebied is geklasseerd als Zone van Ecologisch Belang voor wat betreft flora en fauna en herbergt vele zeldzame en beschermde soorten, zoals beweeglijke kikkers, groene kikkers en padden! Het moeras ligt op slechts enkele kilometers van de monding van de Orne, dus u kunt er kleine zilverreigers, blauwe reigers of zelfs bergeenden zien. Denk eraan uit te kijken waar je loopt! Tussen de sloten, de kleine geulen en het hoge gras, is het een botanische schat die hier leeft.

Geweldige wandeling rond het moeras van Saline

Het moeras van de Saline, een echte moerasweide, is de ideale plek om eens diep adem te halen. Het uitgestippelde circuit zal u toelaten het koninkrijk van de reigers en… van de ooievaars te ontdekken! We negeren hem vaak, maar het is de vlaggenschip soort van het moeras. Het is tijd om je camera te pakken. Degenen die het gebied kennen, zullen u uitleggen dat deze grote witte vogels van jaar tot jaar hetzelfde nest houden. Tijdens uw wandeling zult u zien dat het niet ongewoon is om bruine en witte koeien tegen te komen die op het gras grazen. Waarnemers zullen opmerken dat de soorten verschillend zijn naargelang hun habitat.

Waag u te voet of met de fiets op de paden die door het bos lopen. U zult er een uitzonderlijke fauna en flora ontdekken, zoals de zwarte els, de schietwilg, de es, de essenwilg of de populier! Liefhebbers van bloemen kunnen witte waterranonkels of paarse cousoude zien!

Ongewone ontmoetingen bij het Grondin Moeras in Giberville

Het is makkelijk om in het Marais Grondin de Giberville te komen! Fiets- en voetpaden, wegen, openbaar vervoer, alle middelen zijn mogelijk om de groene long van Giberville te bereiken. Of u nu gaat wandelen of een rondleiding krijgt, het is een plek om absoluut te ontdekken. Een verplichte stop voor het insectenhotel. Verrassingen gegarandeerd!