Sportroutes, bewegwijzerde paden, gezinswandelingen of zelfs boswandelingen… Kom en profiteer van 100% natuur in Caen la mer!

Een natuuruitstapje in het bos van Grimbosq

Voor alle natuurliefhebbers zullen de inwoners van Caen u vertellen dat dit de plek is om naartoe te gaan! Op slechts 15 km ten zuiden van Caen, kunt u er met de auto, te voet of zelfs met de fiets heen via de groene weg van de Suisse Normande. 

Terwijl sommigen zich ontspannen op het grasveld, kunnen anderen een van de 4 educatieve paden met verklarende panelen nemen. Of het nu gaat om een waterpad, een botanisch pad of een bosbeheerpad, de keuze is aan u! Dierenliefhebbers kunnen kiezen voor het dierenparcours. In een toevluchtsoord van 8,5 hectare kunt u wilde zwijnen, herten, hinden en damherten tegenkomen. Iets om jong en oud te plezieren!

Voor een reis door de landschappen van de wereld kunt u terecht in het Collection Arboretum met zijn 125 boomsoorten uit de vier windstreken. In het Arboretum van Vorst komt u in een ruimte van 7 hectare, waar 24 soorten bomen uit Europa en Amerika staan. Dat is alles wat er is!

Voor de wandelliefhebbers zijn er in het bos van Grimbosq drie wandelroutes (van 1u30 tot 3u) die het bos doorkruisen! Als u het gele of blauwe circuit volgt, mag u de kapel Sainte-Anne niet missen. Oorspronkelijk stond het op de plaats van het huidige viaduct, maar het werd verplaatst tijdens de aanleg van de spoorweg. Stop een paar meter verder voor het 11e eeuwse Château d’Olivet! 

Zin in een meer sportieve rit? Het is mogelijk! Op een mountainbike of zelfs te paard, het is een kans om het immense bos op een andere manier te verkennen! 

Sportieve routes en een plek om te wonen in het Ifs-bos

Op elk moment van het jaar is het Ifs-bos de plaats waar sporters elkaar ontmoeten langs het gezondheidspad en anderen die langs de gemarkeerde paden lopen. Als echte ontdekkingsreiziger gaat u met de kaart in de hand op ontdekkingstocht door het 32 hectare grote bos, om het permanente oriëntatieparcours te volgen.

Caprice Wood, een paradijs voor ontdekkingsreizigers!

Op zoek naar avontuur? Ga naar het bos van Caprice tussen Colleville-Montgomery, Ouistreham en Saint-Aubin d’Arquenay. Ontdek deze immense groene ruimte van 70 hectare door de paden van de pelgrims of de Petit Bonheur te nemen. Zomereiken, essen en kastanjebomen, dit is een gelegenheid om de soorten bomen en planten te ontdekken die in contact met water leven!

U zult zeer verschillende landschappen ontdekken, zoals bosvijvers, weilanden en in één klap weilanden, bosbouw en boomgaarden. En als u goed luistert, zult u zeker de roep van de beweeglijke kikker en de gewone pad horen.

160

Dat is hoeveel verschillende plantensoorten het bos heeft! Vergeet niet naar beneden te kijken en als je geluk hebt, vind je misschien wel paddenstoelen!

Landwandelingen in openbare parken en tuinen!

Voor een wandeling tussen de bloemen en ongewone planten, ontdek de botanische tuin en het bezoek van zijn kassen! Neem de tijd om naar de Colline aux Oiseaux (Vogelheuvel) te gaan: bekend als de “proeftuin” voor het experimenteren met de landschapsarchitectuur van de stad, zult u er een veelheid van gelabelde planten ontdekken. Wandel van de Vallée des Jardins (Vallei van de Tuinen) naar het Arboretum en zijn plantenverzameling. In het zuiden van het park, aan de voet van een kalksteenrots, wacht een collectie pioenrozen, daglelies en andere vaste planten op u! 

Coin d'eau et verdure à la Colline aux Oiseaux
La Colline aux Oiseaux – ©Caen la mer Tourisme / Pauline et Mehdi Photographie

Voor een wildere wandeling gaat u naar Mondeville naar het Parc du Biez: in het noorden is het een 100% natuurlijk en wild landschap. In het zuiden kunnen de kinderen spelen in de speeltuin terwijl de ouders een picknick opzetten op het gazon voor een geweldig gezinsmoment!

Eveneens in Mondeville is het park Charlotte Corday de ideale plaats voor een wandeling in de open lucht. In de zomer komen de vissers graag samen rond de centrale vijver, terwijl de hardlopers het uitgezette parcours volgen. Ontspannen in de schaduw van de treurwilgen voor sommigen en spelen in het Charlotte Corday park voor anderen, dit is de plek waar mensen elkaar ontmoeten om te doen waar ze van houden!

Onze ideeën voor natuurwandelingen