Caen la mer is een paradijs voor fietsers en fietsreizigers! Langs het Orne-kanaal of de ongerepte landschappen van de Normandische kust kunt u het immense netwerk van fietspaden en groene wegen verkennen! Op uw plaatsen, klaar, trappen!

Ga op de fiets naar zee met de Vélo Francette

15,5

Kilometers aan beveiligde fietspaden op de Vélo Francette groene weg. Maak een wandeling van ongeveer 1u30 in het hartje van de natuur.

Ben je er klaar voor? Vanaf het Saint-Pierre bassin in Caen, rijdt u langs de kustlijn en de D-Day stranden. U passeert het Viaduct van Calix en zijn bekken en vaart langs het kanaal van Caen la Mer en zijn oude jaagpad. Neem de tijd om rond te kijken en neem je camera mee! Op enkele kilometers afstand ligt het 18e-eeuwse Château de Benouville. En ongeveer 1 km verder moet u stoppen voor de beroemde Pegasusbrug en zijn gedenkteken, een historische plaats van de D-Day. De Benouville brug dankt zijn naam aan de Britse soldaten die het Pegasus insigne op hun mouw droegen. Voor een gastronomische pauze, stop bij de Pegasus Bridge Café Gondrée. Het was niet alleen het eerste huis in Frankrijk dat door de 6de Divisie werd bevrijd, het was ook een klein ziekenhuis waar de oorlogsgewonden werden behandeld.

Daarna vervolgt u uw reis naar het Marais de Venoix voordat u de kust bereikt! Maar eerst duikt u in een adembenemende natuur bij de Pointe du Siège en in de baai van Orne voor een uniek spektakel. Als u langs de jachthaven komt, mag u de vuurtoren die de baai bewaakt, niet missen. Voor wie een onvergetelijke souvenirfoto wil, is dit de plek om naar terug te keren! Een ochtendwandeling? De niet te missen vismarkt is een must see! Een paar kilometer verderop, zie je het? Het immense strand van Ouistreham Riva-Bella!

La Vélo Francette
©La Vélo Francette / Pascal Beltrami

Ontdek de landingsstranden van D-Day per fiets met de Vélomaritime

Tussen de adembenemende natuur en de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog is de Coastal Bike Route een echte reis door de tijd. Of je nu voor een dag gaat of voor een paar uur, het is een rit die je graag zult delen.

Een goede raad: neem uw tijd, want als u wilt, kan de weg lang zijn! De Vélomaritime is 250 kilometer aan beveiligde fietspaden, die gaan van de landingsstranden van D-Day tot Mont-Saint-Michel! Maar geen paniek, want het duurt maar een paar uur voor je weer in 1944 bent. Zijn we uit?

Vertrek vanuit de haven van Ouistreham ten oosten van Caen of vanaf Omaha Beach ten westen van Colleville-sur-mer! Sword Beach, Omaha Beach en Juno Beach, neem de tijd om de hoge gedenkplaatsen van de Tweede Wereldoorlog te bekijken die de kustlijn bewaken.

Voor natuurliefhebbers voert de Véloroute u langs zeer goed bewaard gebleven natuurschatten! Langs de groene wegen en kleine landweggetjes komt u langs de Groene Resorts van de Côte de Nacre. Grote villa’s aan zee aan de ene kant en fijne zandstranden aan de andere kant, het is gegarandeerd een verademing! Watersportliefhebbers zullen zeker stoppen voor de beroemde badplaatsen.

Vélo voie verte Caen Ouistreham Normandie
Voie verte entre Caen et Ouistreham – ©Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

Trap op de oude mijnweg!

Ontdek voor een middagje fietsen in Caen la mer het groene pad dat is aangelegd op de oude mijnweg uit de 19e eeuw! De mijnweg, die was aangelegd om Caen en de kust beter te kunnen bedienen, werd al snel verlaten vanwege de concurrentie van het wegvervoer. Vandaag kunt u wandelen tussen 20.000 vaste planten, struiken, 750 esdoorns, acacia’s en eiken… Vaak op een hooggelegen terrein hebt u recht op een onbelemmerd uitzicht over de Zuidvlakte en de dorpen. Wees oplettend! Delen van de rails zijn op sommige plaatsen nog zichtbaar en herinneren ons aan het historische verleden van deze plaats. Voor de meer nieuwsgierigen zullen geïllustreerde panelen de rol van het spoor ten tijde van de exploitatie van de mijnen in beeld brengen. En wat is een betere manier om de dag af te sluiten dan met een picknick in de schaduw van de bomen?

Vélo Fleury sur orne sur les chemins miniers
Vélos sur les chemins miniers – ©Caen la mer Tourisme / Fabien Mahaut

Download de kaarten van de groene wegen op de pagina « Met de fiets »