Ontdek, van de ene wijk naar de andere, de contrasten van de stad Caen en haar verschillende sferen. Om er zeker van te zijn dat u niets mist tijdens uw bezoek, vindt u hier onze top 4 van uitgaanswijken in Caen.

1 – Het Presqu’île de Caen, de nieuwe bloeiende wijk

Op een steenworp afstand van de jachthaven ligt het Presqu’île de Caen, de nieuwe trendy wijk van de stad die momenteel wordt gerenoveerd. Hier bevindt zich de grote Alexis de Tocqueville Bibliotheek. Van dichtbij is de geometrische Sint-Andrieskruisvorm intrigerend, maar bovenal straalt het een toekomstgerichte boodschap uit. Op de tweede verdieping, in de bibliotheek, neemt een gigantische leeszaal de hele ruimte in beslag met uitzicht op de oevers van de Orne! Stelt u zich deze 2.300 m² voor, gevuld met boeken met de twee glazen zijkanten die het licht binnenlaten… Dus, u gaat lezen in een van de mooiste bibliotheken van Frankrijk? Ontdek op uw weg naar buiten de straatkunst en de talrijke graffiti op de muren van de wijk.

s Avonds zit de Cargö helemaal vol! Met zijn twee concertzalen biedt de Cargö concerten van actuele muziek! Big Flo en Oli, Nova Twins, Festival Les Boréales… Muziekgroepen voor iedereen, van rap tot electro tot post-punk. Vanaf de Quais de l’Orne worden de lichten van de Cargö ’s avonds zelfs in het water weerkaatst… Overdag worden er seminars en evenementen georganiseerd en er is zelfs een repetitieruimte en zes opnamestudio’s. Aarzel niet om het programma te bekijken!

Concert au Cargö
© Cargö

2- De jachthaven en de sfeer

In Caen flaneert men graag rond de jachthaven om de zeelucht op te snuiven in het centrum van de stad! In alle seizoenen kunt u rondwandelen om de zeilboten en de aangemeerde boten in de haven te bewonderen, met het geluid van de masten zingend op de achtergrond…. Het is ook het trefpunt voor vele nautische evenementen!

De jachthaven van Caen is ook een levendig gebied met zijn bars en restaurants aan de Quai Vendeuvre. Op zondag begint u uw ochtend met een kopje koffie op het terras met uitzicht op de zeilschepen en maakt u daarna een wandeling naar de markt van Saint-Pierre. Op zomeravonden komt de haven tot leven met zijn nachtmarkt van ambachten, pubs en salsa-avonden!

3 – De oevers van de Orne voor een verandering van omgeving

In het weekend nodigen de oevers van de Orne uit tot flaneren en genieten van het landschap. Terwijl sommigen vissen, delen anderen een picknick aan het water. In de zomer is het tijd om uw handdoek neer te leggen voor een dutje of een wandeling langs de oevers van de Orne! In het seizoen kunt u zelfs een tochtje maken in een kano, waterfiets, raderboot of elektrische boot op de Orne vanaf Caen (quai Amiral Hamelin) of genieten van een rondleiding op het kanaal met de boot La Presqu’île.

Canoë sur l'Orne
Canoë sur l’Orne – © Caen la mer Tourisme / Les Conteurs

4 – De wijk Vaugueux voor zijn bars en restaurants

In de oude stad van Caen is de middeleeuwse wijk Le Vaugueux dé plek om uit te gaan en iets te drinken! Hier hebben de restaurants zich gevestigd in de kleine geplaveide straatjes te midden van de vakwerkhuizen. In de zomer kunt u ook terecht op de zonnige terrassen van de Place Saint-Sauveur, met uitzicht op de efemere tuin en de gevels van de particuliere herenhuizen van Caen. En ’s avonds gaat u naar de rue Ecuyère, de beroemde rue de la soif om het nachtleven van Caen te ontdekken!

U zult ook graag