Van 16 sep op 17 sep 2023

De Open Monumentendagen, een niet te missen nationaal evenement, bieden de Fransen de gelegenheid om hun erfgoed terug te winnen en buitenlandse bezoekers om de uitzonderlijke rijkdom ervan te ontdekken. Ongewone bezoeken, workshops en activiteiten vormen de rode draad van een weekend dat in het teken staat van cultuur.

Caen la Mer laat u kennismaken met zijn erfgoedschatten

Van de duizend jaar oude stad Caen tot de badplaatsen van de Côte de Nacre, via de dorpen van het achterland van de Calvados, ontdek het uitzonderlijke erfgoed van onze regio!

Cour de l'hôtel d'Escoville, Caen
Cour de l’hôtel d’Escoville – ©Caen la mer Tourisme / Pauline et Mehdi Photographie

De 50 gemeentes van Caen la mer onthullen hun architecturale, historische of natuurlijke schatten door middel van rondleidingen met of zonder gids, waarvan de meeste gratis zijn.

De musea in de omgeving, zoals het Museum van Normandië, het Museum voor Schone Kunsten, het Memorial van Caen en het Natuurmuseum, zullen ook tal van evenementen en verrassingen bieden.

Tijdens dit uitzonderlijke weekend kunt u vertrouwelijke plaatsen ontdekken die zelden toegankelijk zijn voor het publiek, zoals het ondergrondse ijshuis in Caen of de vuurtoren in Ouistreham. Andere sites zoals het Archeologisch Museum van Vieux-la-Romaine of het Ornavik-park bieden u open deuren en nieuwe activiteiten.

Het volledige programma zal binnenkort beschikbaar zijn op onze online agenda.